Elämää Italiassa osa 2

Posted: September 15, 2014 in Uncategorized

Pre-season ja uuden alku

Tervehdys kaikille näistä kuvankauniista maalaismaisemista!

Taas on vajaa pari viikkoa kokeneempi Italian matkustaja ja täytyy sanoa, että on jo ehtinyt näkemään kaikenlaista, kaunista ja koomista! Sää on kesäinen myös täällä tällä hetkellä, niinkuin ilmeisesti vielä Suomessakin, mutta aamuisin on kyllä jo viileää.

Silmiä hivelevät ovat maisemat täällä, varsinkin aurinkoisina päivinä maalaisidyllin kauneus korostuu entisestään.

Silmiä hivelevät ovat maisemat, varsinkin aurinkoisina päivinä maalaisidyllin kauneus korostuu entisestään.

Meidän ns. pre-season, eli kauteen valmistava harjoitusjakso saatiin lauantaina päätökseen ja nyt tämä viikko treenataan kauden avauspeliä silmällä pitäen ja hiotaan yksityiskohtia kuntoon. Lauantain harjoitusten jälkeen huoltajat toivat kottikärryillä kylmää olutta pukukoppiin ja tarjolla oli myös syötävää, meetwurstia, weiswurstia, juustoja ja patonkia harjoituskauden päättymisen kunniaksi.

Raksamiesten tyyliin oluet tuotiin koppiin kottikärryssä.

Raksamiesten tyyliin oluet tuotiin koppiin kottikärryssä.

Illalla oli vuorossa joukkueen esittely ja mukana olivat seuran omat juniorit ja he esittelivät aina yhden pelaajan ja paidan kerrallaan. Kaupunginjohtaja, meidän seuran Presidentti, manageri ja puheenjohtaja pitivät ennen esittelyä omat näkemyksensä joukkueesta ja ensi kaudesta. Täytyy toivoa, että saataisiin halli täyteen mahdollisimman moneen peliin kaudella. Treenipeleissä on ollut aika vähän sakkia, mutta toivotaan että itse sarjapelit toisivat mukanaan enemmän ihmisiä hallille, koska me tarvitaan kipeästi se tuki, joka omilta kannattajilta saadaan. Milanossa on kuulemani mukaan ainakin tosi villi meininki peleissä, joten niistä riittää kerrottavaa varmasti tuonnempana, kun on ensin käyty pelaamassa siellä.

Joukkueen esittely Vipitenossa lauantaina.

Joukkueen esittely Vipitenossa lauantaina.

Edellisen postauksen jälkeen käytiin muuten Brixen nimisessä kaupungissa lääkärintarkastuksessa. Matkaa täältä tulee vajaan 20 000 asukkaan kaupunkiin noin 30km. Meille tehtiin sydämen rasitustesti, mitattiin verenpaineet jne. Kaikki oli kunnossa ja saatiin viralliset todistukset siitä, että ollaan kykeneviä harjoittamaam kilpaurheilua. Sairaala oli tosi siisti ja ilmeisen uusi. Myös paikallisessa verotoimistossa vierailu oli omanlainen kokemus. Yksi työntekijä töissä ja jono oli niin pitkä, ettei odotusaulaan mahtunut edes sisälle, vaan odotettiin kadulla omaa vuoroamme. Sekin asia saatiin kuitenkin hoidettua reippaan tunnin odottelun jälkeen.

Nämä Brixenin kirkontornit ovat maalattu myös minun maskiin.

Nämä Brixenin kirkontornit ovat maalattu myös minun maskiin.

Piti kuitata nimet papereihin, ennenkuin saatiin mennä lääkärintarkastukseen.

Piti kuitata nimet papereihin, ennenkuin saatiin mennä lääkärintarkastukseen Brixenissä.

Jono oli niin pitkä, että seisottiin kadulla ja Nasty Näätänen haki kahvit tarjottimella läheisestä kuppilasta sillä välin.

Jono verotoimistoon oli niin pitkä, että seisottiin kadulla ja haettiin kahvit viereisestä kuppilasta odotellessamme sisäänpääsyä.

Reilu viikko takaperin käytiin pelaamassa Landshutia vastaan Saksan puolella. Joukkue pelaa DEL2 sarjaa ja ihan pätevän oloinen joukkuehan tuo tuntui olevan. Voitettiin vieraissa 3-4, mutta kotona pelattiin samaa jengiä vastaan kaksi päivää myöhemmin ja hävittiin 1-5. Se oli heikoin esitys pre-seasonilla koko joukkueelta, etenkin ottelun viimeinen erä, allekirjoittanut mukaan lukien. Kaksi erää ihan hyvää peliä, mutta kolmannessa erässä täysi romahdus jäähyjen merkeissä ja peli oli sillä selvä. Seuraavaksi pelattiin ensimmäistä kertaa saman sarjan joukkuetta vastaan ja voitettiin HC Eppan 7-3 kotona. Pelissä sattui ja tapahtui. Välillä jäällä oli niin kauhea sumu, kosteudesta johtuen, että pidettiin pieniä taukoja ja hallin päässä sijaitseva jättimäinen puhallin puhalsi sumua pois. Puhallinta pidetään hetki aina päällä ja käynnistetään uudelleen sumun saapuessa jäälle. Toisessa erässä hajosi osa kaukalon laidasta, mutta ei hätää, kenttämestari teki erikoiset ja teippasi laidan pelkällä teipillä kiinni ja taas mentiin! Vastustaja ole meitä heikompi, mutta sarja kun alkaa, niin ne on eri pelejä tuotakin joukkuetta vastaan varmasti. Harjoitusotteluista ei kannata yleensä ihan kauhean pitkälle meneviä johtopäätöksiä tehdä.

Landshutin maisemia vauhdista matkalla hallille.

Landshutin maisemia vauhdista matkalla hallille.

Viime viikolla kävin katselemassa maisemia 1500 metrissä Rosskopf nimisessä paikassa. Paikka sijaitsee ihan keskustan tuntumassa ja ylös pääsee gondolihissillä. Hinta on 10€/aikuinen ja ylhäällä voi käydä katsomassa maisemien lisäksi myös alpakoita, vuohia ja poimia vaikka mustikoita, niitä siellä  nimittäin näytti olevan yllin kyllin. Talvisin siellä voi siis lasketella ja kesäisin vaellella.

Näkymät Vipitenon keskustaan päin.

Näkymät gondolista Vipitenon keskustaan päin.

Maisemat Rosskopfin korkeuksista.

Maisemat Rosskopfin korkeuksista.

Ruoka on pelottavan hyvää täällä. :)

Ruoka on mielettömän hyvää. 🙂

Nyt täällä alkaa siis viimeinen viisi päivää, ennenkuin Broncos vuosimallia 2014-2015 saa tulikasteensa Neumarkt nimistä joukkuetta vastaan kotipelissä 20.9 lauantaina. Vastustaja on puheiden mukaan kova ja meidän täytyy valmistautua erittäin huolella lauantaihin, että saadaan pistetili heti lähdöstä auki.

Pelit täällä alkavat arkisin vasta 20.30 ja viikonloppuisin 19.30 paikallista aikaa (kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä), eli aika myöhään aina pelataan. Nämä aikataulut ovat siis viimeisin tieto, mutta ainahan ne saattaa muuttua, mutta sepä jää nähtäväksi.

Ruoka täällä on aivan taivaallista, sama missä käy syömässä, niin aina saa semmoiset herkut, että vähän täytyy jopa katsoa mitä suuhunsa laittaa, koska muuten ollaan tilanteessa, että meikäläisen maalilla ei ole aukkoja enää ollenkaan, kun on saanut syödäkseen vähän paikallisia herkkuja. Suosittu makea herkku täällä on omenastruudeli, joka maistuu kyllä todella hyvälle ja sitä saa melkeinpä mistä kahvilasta tai leipomosta tahansa. Suolaisia löytyykin sitten joka lähtöön ja joka ruokapaikassa on hyvät listat, joista löytyy kyllä jokaiselle jotakin. Paljon täällä on Saksasta vaikutteita ruoan, juomien suhteen, koska niin Saksa, Itävalta kuin Liechensteinkin ovat vain kivenheiton päässä täältä.

 

Tällaista täällä siis tällä kertaa, eli alles gut! Kirjoittelemisiin ja ciao!

Parhain terveisin, suomalainen italiaano #34

Blondi alpakka.

Blondi alpakka.

 

Advertisements
Comments
 1. miska says:

  No niin. Alkaa olemaan puitteet kunnossa vrt. edellinen paikka. Nauti mies.
  Onnea ja menestystä alkavaan kauteen.

 2. villeh says:

  Hienoa että ura on jatkunut nyt Italian maaperällä. Kaikkea hyvää jatkoon, näitä juttuja on mukava lueskella. Toista samassa joukkueessa kiekkoilevaa Näätäsen Mattia myös kehiin kuvien kera. 🙂

 3. Jussi says:

  Äärimmäisyyksien mies olosuhteita valittaessa… Mutta näyttää ja kuulostaa hienolta. Isoja koppeja!

 4. Marko says:

  Tsemppiä. Hubertushof ja pizza Caramba, suosittelen useasti maistaneena.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s