Hikinen veskari lätkässä lehmiin

 

Hei kaikki lukijat ja terveiset täältä syksyisestä Sterzingistä!

 

 

Kokonainen kuukausi on ehtinyt vierähtää edellisestä kirjoituksesta ja joulukuun puolella mennään jo kovasti. Täällä odotellaan pelien lisäksi lunta, että pääsisi hiihtämään ja laskettelemaan. Täällä on viime ajat harjoiteltu paljon enemmän, kuin pelattu pelejä. Syynä tähän tilanteeseen on se, että emme selvinneet Italia-Cup nimiseen turnaukseen, joka täällä pelataan joka vuosi. Itse sarjassa olemme sijalla seitsemän ja joukkueita on sarjassa siis 12. Viimeisin peli oli Kalternia vastaan vieraissa. Voitto tuli luvuin 2-3 ja halli oli vähintäänkin mielenkiintoinen, koska siellä oli ainoastaan katto, eikä seiniä ollenkaan. Sama minne ilmansuuntaan katsoi, niin männyt ja lehtikuuset sieltä kurkistivat! Tuon pelaamattoman ajan me ollaan siis harjoiteltu paljon ja kovaa. 10 päivään oli 18 harjoitusta ja sen kyllä tunsi kropassa. On toki kovempaakin menty omalla uralla aikaisemmin. Venäjän aikana mentiin melkein puoli vuotta kolmella vapaapäivällä ja nekin olivat yhteen putkeen, kun Venäjällä vietettiin joulua ja odotettiin Pakkasukkoa saapuvaksi. Tämä alkuviikko valmistaudutaan huolella tuleviin peleihin ja harjoittelumäärä on maltillisempi.

Kotipihassa.

Kotipihan syysmaisema.

 

 

Täällä on paljon upeita paikkoja, niinkuin olen aikaisemmin maininnutkin, mutta yksi ehdoton suosikkipaikka on täällä kotipaikassa sijaitsevat Stangen vesiputoukset. Aivan mahtava paikka antaa aikaa ajatuksille ja ihastella veden valtavaa voimaa ja korkeuseroja. Tuossa paikassa luonto osoittaa kauneuttaan viimeisen päälle upealla tavalla. Antaa siis seuraavien kuvien kertoa hieman tästä paikasta.

Stangen vesiputoukset.

Stangen vesiputoukset.

image

image

image

Meillä oli viime viikolla torstaipäivä vapaata ja kävimme joukkueen kanssa illallisella Insbruckissa keskiaikaisessa ravintolassa. Siellä syötiin pelkästään veitsen ja sormien avulla, niinkuin siihen aikaan on ollut tapana. Joukkueesta valittiin yksi Ritari, yksi palvelija ja yksi Jokeri. Ritari antoi kädentaputuksilla köskyjä, jolloin muut huusivat yhteen ääneen, niin että koko ravintola raikasi! Palvelija toi Ritarille aina kaiken, minkä Ritari pyysi ja Jokerin piti kertoa vitsejä ja tanssia pöydällä, mutta meidän Jokeri oli vähän ujonlainen, niin pöytätanssia ei nähty koko iltana. Ruoka oli keski-ajan tyyliin tehtyä, mm. possua läskeineen, kanankoipia, liha-kasviskeittoa ja omenapiirakkaa jälkiruoaksi. Hauska kokemus, joka jäi kyllä mieleen.

Ei ehkä laihduttajan lempiannos, mutta hyvää oli!

Ei ehkä laihduttajan lempiannos, mutta hyvää oli!

image

image

Saimme myös viikonlopun vapaaksi, kun ei ollut pelejä ollenkaan, niin käytin tilaisuuden ja lensin lauantai-aamuna Algheroon, Sardiniaan minilomalle ja toivoin saavani lämpöä ja aurinkoa ja tilaus meni perille! Lämmintä oli +26 astetta ja täysi kesä päällä. 1h10min lento Milanosta ja aivan eri säät! Kaupunki oli enemmän “italialainen” , kuin tämä meidän pohjois-pääty, jossa on todella siistiä ja paljon vaikutteita kulttuurillisesti mm. Saksasta. Mutta saari oli todella kiva ja aito italialainen, enkä ole ennen tähän aikaan vuodesta lämpimässä käynytkään, mutta täällä se on mahdollista lyhyiden etäisyyksien ansiosta jopa kesken kauden. Ruoka oli tuollakin aivan loistavaa ja hintataso huomattavasti edullisempi, kuin meillä täällä. Lomailijoita ei juuri näkynyt, kun on out-season menossa ja paikan rauhallisuus oli myös tervetullut lisä kaiken muun hulinan keskellä.

Auringonlasku Sardiniassa.

Auringonlasku Sardiniassa.

Sardinian historiallisia maisemia ja sotilastukikohta.

Sardinian historiallisia maisemia ja sotilastukikohta.

Eilen jatkuivat harjoitukset ja aamulla kävin maalivahtivalmentajan kanssa tekemässä joka tiistaisen maalivahtitreenin. Maalivahtiharjoituksesta ja valmentajasta on ollut apua itselleni tällä kaudella todella paljon ja se on vahvistanut näkemystäni entisestään siitä, että koskaan et ole liian vanha kehittymään ja oppimaan lisää. Meillä on ollut alusta asti loistava yhteinen sävel ja olen tykännyt tästä valmentajasta todella paljon. Kohta lähden hallille tekemään hyppy- ja sprinttitreenin ja jäätreeni odottaa sen jälkeen. Torstaina jatkuu pelit kotona Milano Rossobluta vastaan. Saa nähdä, että tulevatko ne tänne asti laulamaan minulle, niinkuin tekivät silloin Milanossa. Olisi kyllä tosi kiva kuunnella taas italialaisia aarioita yksi puolituntinen. Lauantaina on vieraspeli Cortinaa vastaan  ja nuo vieraspeleihin lähdöt ovat olleet joka kerta yhtä mielenkiintoisia. Täällä on ollut koko ajan käynnissä joku työmaa, josta ei tunnu valmista tulevan kirveelläkään, niin bussi ei pääse ajamaan hallille, vaan me ajetaan bussille!

Tässä on rallihiivatiksi nimeämäni kosla, johon pakkaan pienen pelikassini, mailat, sekä pelireissulla muut tarvittavat tykötarpeet ja ajan linja-autolle joka kerta.

Tässä on rallihiivatiksi nimeämäni kosla, johon pakkaan pienen pelikassini, mailat, sekä pelireissulla muut tarvittavat tykötarpeet ja ajan linja-autolle joka kerta.

Tässä siis akuuteimmat kuulumiset täältä alppien kupeesta. Hermot ja kroppa ovat saaneet levätä ja nyt on taas aika laittaa jalka kaasupolkimelle muuallakin, kuin rallihiivatissa ja ottaa elintärkeät pisteet seuraavista peleistä. Mukavaa joulukuun ensimmäistä viikkoa teille kaikille ja katsotaan, jos kirjoittelen tässä vielä ennen Joulupukin tuloa. Joulukuusi tulee taloon, siitä en tingi ja pukkikin aikoi käydä katsomassa, että miten täällä menee. Tosin perinteinen kinkku taitaa jäädä väliin, kun tuohon uuniin ei mahdu kerrallaan, kuin possun kärsä, mutta mennään ilmakuivatulla versiolla nyt tämän kerran, kun tilanne sen kerta vaatii. Kinkuista ja kantturoista puheen ollen loppukevennyksenä meidän tilan lehmästä kuva, jossa minulla ja Mansikilla oli hellä hetki tässä yksi päivä. Ei muuta kuin arrideverci ja palataan blogeille!

Minä ja Mansikki.

Minä ja Mansikki.

Parhain terveisin, suomalainen italiaano #34

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s