Elämää Italiassa osa 7

Posted: December 24, 2014 in Uncategorized

Joulu on jo maalilla…

 

Aito italialainen joulukuusi löysi tiensä meillekin!

Aito italialainen joulukuusi löysi tiensä meillekin!

Lovena Ljubljanaan. ;)

Lovena Ljubljanaan. 😉

Kalkkuna uuniin ja kirkkoon!

Kalkkuna uuniin ja kirkkoon!

Täällä ollaan joulunvietossa jo kovaa vauhtia ja perinteiset riisipuurot mantelilla ollaan saatu jo syötyä! Pelejä on ollut viime aikoina todella hartaaseen tahtiin, kiitos täysin järjenköyhän sarjasysteemin. Edellisviikolla voitimme vieraissa Neumarktin 3-5 ja eilen sama joukkue kaatui kotona tiukkojen vaiheiden ja Matti “Nasty” Näätäsen huikean playstation henkisen kynäilyn jälkeen 3-2! Nyt alkaa pelejä olemaan sitten senkin edestä, ennen vuodenvaihdetta pelataan vielä 3 peliä ja uudenvuodenpäivänäkin on peli, eli raketit paukkuu siinä mielessä aika rauhalliseen tahtiin täällä.

Sen verran hartaaksi olen tullut, että yritin käydä kuuntelemassa paikallisessa Katolisessa kirkossa joululauluja tässä yksi kaunis päivä. Olin lukevinani, että siellä alkaa joku tämän henkinen tapahtuma kello kolme, päivä oli torstai. No menin sisään ja hetken siellä laulua kuunnellessani ja kolikoita kolehtiin laittaessani tajusin , että ei himputti, nyt ollaan totaalisen väärässä paikassa totaalisen väärään aikaan! Olin keskellä hautajaisia! Huhhei.

Nyt löytyy oikea suunta ja valot on päällä koko ajan!

Nyt löytyy oikea suunta ja valot on päällä koko ajan!

Ei nenä vuoda enää kesken pelin!

Ei nenä vuoda enää kesken pelin!

Toinen hauska tapahtuma sattui tässä taannoin kun menin hakemaan paikalliselta lääkäriltä rasvaa käsiini, kun tarvin tietynlaisia rasvoja aina talvi-aikaan, kun iho meinaa kuivua. Osasto, johon menin odottamaan omaa vuoroani oli amputaatio-osasto ja ehdin siinä jo miettiä, että ei käsi nyt varmaan niin heikossa hapessa ole. No, lampsin nimen kuultuani huoneeseen sisälle ja tuolit nähdessäni tajusin, että olin juuri saapunut gynegologille hoidattamaan räpylöitäni. Hetken selvittelyn jälkeen pääsin oikeaan paikkaan ja dermatologille, josta löytyi oikeanlainen hoito oikeaan osoitteeseen. Eli tonttuilut on hoidettu joulun kunniaksi oikein huolella täällä!

Siinä on jonkun raajat oikein kehyksien kanssa.

Siinä on jonkun raajat oikein kehyksien kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ljubljanski Grad, upea linna vanhassa kaupungissa.

Ljubljanski Grad, upea linna vanhassa kaupungissa.

Meillä oli kaksi päivää vapaata viime viikonloppuna ja lähdettiin pelikaverini Jordan Owensin kanssa käymään Sloveniassa, Ljubljanassa. Mentiin sinne omalla autolla ja matka sinne kestää täältä Sterzingistä noin neljä tuntia. Ljubljana oli tunnelmallinen ja erittäin viihtyisä kaupunki, varsinkin vanhan kaupungin osa oli joulutorien ja elävän musiikin johdosta upea. Hotellin vieressä oli yksi Euroopan suurimmista kylpylöistä, jossa pelkästään saunoja on 16 kappaletta! Siellä käytiin rentoutumassa sunnuntaina. Kävimme myös vierailemassa vanhan kaupungin kuuluisimmassa nähtävyydessä, linnassa nimeltä Ljubljanski Grad. Käytiin myös jokilaiva ajelulla, jossa saimme privaatti kyydin, kun muita matkustajia ei sattunut kyytiin samalla kertaa. Lipun hinta laivaan oli 5€/hlö ja se sisälsi myös laivan oman glögin, jota juodessa ja maisemia katsellessa mieli todellakin lepäsi. Kahden päivän irtiotto Slovenian pääkaupunkiin oli todella paikallaan ja onnistunut reissu kaikinpuolin.

Minä ja "Owie".

Minä ja “Owie” Ljubljanassa.

Maanantaina meillä oli joukkueen kesken “Secret Santa” niminen tapahtuma treenien jälkeen, eli ostettiin tai tehtiin lahjat pelikavereille ja lahjan antaja ei saanut paljastaa sitä, kenelle oli ostanut lahjan, vaan lahjan saajalla oli kolme mahdollisuutta arvata keneltä lahja oli ja jos arvasi oikein, antaja joutui maksamaan sakkokassaan sakkorahan ja taas päinvastoin. Joukossa oli huikeita lahjoja ja esimerkiksi yksi nuori puolustaja sai kypärän, johon oli kiinnitetty vessapaperiteline, josta hän saa niistää aina nenänsä, koska kaverilla on ollut nuha viimeiset kolme kuukautta. Toinen pelaaja sai kypärän, jossa oli kompassi ja hehkulamppu ja perustelut oli, että pelaaja väläyttelee välillä, mutta välillä suuntavaisto kentällä on hieman hakusessa. Kuvat löytyy blogista tämän kirjoituksen yläpuolelta.

 

Nyt siis aina yhtä mukava jouluaatto vietetään niin perinteisin menoin täällä, kuin se vain suinkin on mahdollista. Kirkossa käynti, jouluruokailu, sekä joulupukki ovat tänään siis ohjelmassa. Vähän kanadalaista väriäkin löytyy kalkkunan muodossa joulupöydästä, kun marmorisuolattu potka oli vähän hakusessa täällä. Eikait tässä muuta, kuin tonttulakki päähän ja toivotan kaikille oikein mukavaa ja rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2015! Palataan astialle ensi vuonna seuraavan kerran!

ps. Kuvien sijoittelu on tarkoituksella tällä kertaa hieman sekaisin, koska nyt on tonttuilun aika! 🙂

 

Lämpimin jouluterveisin, suomalainen italiaano #34

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements
Comments
 1. Tepsu says:

  Kiitos kuulumisista ja hyvää joulua ja onnellista vuotta 2015!

 2. PL says:

  Hauskoja sattumuksia sinulla…. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta sekä tsemppiä tuleviin peliin.

 3. Olli says:

  Ljubljana on hieno kaupunki. Olin siellä helmikuussa 2011 viisi päivää.

  Hyvää uutta vuotta ja tsemppiä peleihin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s