Elämää Puolassa osa 3

Posted: October 24, 2015 in Uncategorized

Operaatio olkapää

On kulunut 4 viikkoa tapahtuneesta ja leikkauspöytä alkaa olemaan pikkuhiljaa tosiasia. Maanantaina olkapäässä hajallaan oleva rustorengas korjataan ja palautuminen saa luvan alkaa.

Olkapää on ollut aikalailla hyväntuntoinen, enkä ole ensimmäisen viikon jälkeen pitänyt siinä minkäänlaisia kantositeitä, vaan jumppaillut sitä takaisin entiseen kuntoon. Käsi pitää saada vahvemmaksi, koska se edesauttaa paranemista, kun olkapäätä aletaan kuntouttamaan.

Tässä on tullut mietittyä kaikenlaisia asioita viime viikkoina ja päivinä, kun on toikkaroinut tämän käden kanssa. Mitä jos vakuutukset eivät olisi olleet kunnossa? Mitä jos olkapää olisi mennyt niin paskaksi, että jääkiekkoura olisi päättynyt äkillisesti 27.09.2015? Ja mitä jos käsi jäisi niin huonoksi, että se vaivaisi lopun elämää? Nuo ja monta monta muuta kysymystä on pyörinyt mielessä ja osaan noista kysymyksistä ei ole minulla, eikä kenelläkään muullakaan vielä 100% vastausta. Toivottavasti vastaukset ovat kuitenkin positiiviset ja pääsen jäälle joulun jälkeen.

Tämä operaatio tehdään yksityisellä puolella Rzeszow nimisessä kaupungissa, jonne on autolla matkaa noin 2 tuntia. Operaation tekee paikallinen olkapää-spesialisti, joka on operoinut muidenkin huippu-urheilijoiden olkapäitä. Pyysin tähystämään olkapään paikallispuudutuksella, mutta siihen hän ei suostunut. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Nukkumatti tulee käymään jälleen kylässä maanantaina.

Muistan kuin eilisen päivän, kun polveani tähystettiin ensimmäistä kertaa ja minua vietiin leikkaus-saliin. Leikkauksen suorittanut kirurgi tuli ja merkkasi tussilla väärän jalan! Makasin siinä laverilla ja kysyin, että mitä hemmettiä, tuohan on terve jalka! Siihen kirurgi totesi, että “Puuru hei, se oli läppä vaan!” Ei silloin 19-vuotiasta pikkupoikaa ihan kauheasti naurattanut se läppä, mutta myöhemmin totesin kirurgin olevan viimeisen päälle huippu-ammattilainen työssään ja ennen kaikkea loistava huumorimies!

Painelen siis huomenna Rzeszowiin sairaalaan ja maanantaina olkapää saa kyytiä. Toivottavasti tämä kirurgi merkkaa oikean, tai siis tässä tapauksessa vasemman olkapään sillä tussilla.

Tähän loppuun vielä vähän kepeämpää meininkiä. Dahlmanin Toni alkoi yksi päivä puhumaan banaanileivästä, amerikkalaisesta leipätyyppisestä herkusta. Sanoi, että “hitsi, kun sais jostain banskuleipää nyt”. Totesin siihen samantien, että osaan kyllä tehdä banaanileipää. No, asia tavallaan unohtui siinä hetkessä, kunnes päästiin illalla ruokakaupasta kotiin. Tein banskuleivän Dallalle ja toimitus kotiovelle luonnollisesti. Tuossa seuraavassa leivän teosta pieni videopätkä ja kuvaajana, sekä tuottajana toimi Joni “Fööni” Tuominen.

Linkki videoon: https://youtu.be/our7PXgzcRQ

Tuottaja: Joni Tuominen

Tilaaja: Toni Dahlman

Master Chef: Joni Puurula

Pysykäähän hengessä mukana ja peukalot+varpaat pystyssä, että tähystys onnistuu ja toipuminen voi alkaa. Toivottavasti saadaan hanskakäsi loistavaan kuntoon ja pääsee äijä taas heilumaan maalille, kuin heinämies talikkonsa kanssa kesähelteillä! Se on moro!

Parhain terveisin, Puolan Päällikkö #43

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s